Termékajánló
TOP termékek
Fizetési megoldás
Keressen bennünket Facebookon is!
Hírlevél
Látogató számláló
0
4
4
6
0
0
3
Szavazás
Mely bevezetni tervezett termékünket vásárolná szívesen az alábbiak közül? - több terméket is megjel
Natúr egész mandula - pörkölt, sózott
Blanchirozott mandula - egész, pörkölt, sózott
Blanchirozott mandula - egész
Blanchirozott mandula - szeletek
Blanchirozott mandula - pálcikák
Blanchirozott mandula - drazsírozott: tejcsokis, fahéjas
Blanchirozott mandula - drazsírozott: étcsokis
Dióbél - drazsírozott: fahéjas sós karamell

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdése

  1. Termékek
  2. Rendelés
  3. Kapszulás rendszer
  4. Általános tudnivalók
  5. Házhozszállítás
  6. Szervizháttér, gépek karbantartása
  7. Ajándékok / kiegészítők

Termékek

Mit jelent a Lavazza BLUE rendszer?
A Lavazza BLUE rendszer egyszerre modern, kompakt és elegáns - tökéletesen illeszkedik az otthoni és irodai környezetbe egyaránt. A rendszer kávékapszulával működik, melynek használata egyszerű és higiénikus. A Lavazza kávék kapszulás kiszerelése nagyban megkönnyíti a mindennapi használatot. A Lavazza BLUE rendszer a többféle kávé mellett teával, sőt forró levessel is szolgál, gőzölő funkciója segítségével pedig cappuccino készítésére is van lehetőség. 

Mi a különbség a Lavazza BLUE és Espresso Point rendszer között?
Az Espresso Point a Lavazza régebbi termékcsaládja, amely annyiban különbözik a Lavazza BLUE rendszertől, hogy a készülékhez tartozó kapszulák már gyárilag előlyukasztottak. A Lavazza BLUE kávékapszulákat a készülék lyukasztja át a főzés során. Tehát a különbség csak technikai jellegű, mindkét készülékhez magas minőségű kávékapszulák közül választhatnak vevőink. A Lavazza BLUE rendszerhez 9 féle kávé és különböző forróitalok, míg az Espresso Pointhoz 8 féle kávé és különböző forróitalok tartoznak.


Mi az Arabica és a Robusta között a különbség?
A babkávé cserjének két legismertebb fajtája az Arabica és a Robusta.
Az Arabica babkávé ízben és aromában felülmúlja a Robustát, és koffeintartalma is alacsonyabb, kb. fele-harmada a Robusta koffeintartalmának. Az Arabica fajta nagy magasságban, kb. 1000-2000 m magasan terem meg a trópusi égöv vulkánikus talajú, hegyvidéki tájain. Az Arabica kávészemek kevesebb savat is tartalmaznak, hosszan megmaradó, karamelles utóíze ennek köszönhető.

A Robusta kávécserjék kevésbé igényesek és alacsonyabb magasságon (200-800 m) is megteremnek, valamint több termést hoznak. A jól pörkölt Robusta babkávét Arabica fajtákkal keverve kíváló keverékek (blendek) készíthetők.

Cégünk többféle 100% Arabica kávét, illetve Arabica Robusta kávékeveréket forgalmaz. A Lavazza BLUE termékcsalád kínálatából rövid kávék közül a Caffé Crema Dolce,  az Espresso Dolce, az Espresso Decaffeinato és a Tierra, hosszú kávék közül pedig az Espresso Delicato és az Espresso Decaffeinato Soave tartalmaz 100%Arabica kávét. Az Espresso Pointnál a Tierra, az Aroma Club és a DEK készül Arabica-ból.


Mit tartalmaz egy kávékapszula?

7-9 gramm frissen őrölt és pörkölt Lavazza kávét, aromazárt kapszulában.

Miben különböznek a kávékapszulák?

A kávé kapszulák keveréke, pörkölése, valamint a kávék termőterülete is különböző. Megkülönböztetünk rövid kávés és hosszú kávés kapszulát, melyek őrleménye más-más.

Melyik kapszulát válasszuk a hosszú kávéhoz?

A Lavazza Espresso Point rendszernél a Gran Caffé kapszulák használatával készíthetünk hosszú kávét, a Lavazza BLUE rendszernél pedig az Amabile, Decaffeinato Soave és a Delicato típusokkal


Rendelés

Hogyan adhatom le rendelésem?
A rendelések elküldhetőek e-mailben, faxon vagy kollégáink készséggel fogadják hívásukat a 06 30 20 24 782-es telefonszámon, továbbá a www.coffeetime.hu oldalon online is megrendelhetőek termékeink


Kapszulás rendszer

A kapszulás rendszer használata nagyon egyszerű, gyors és praktikus. Az aromazárt kapszulát behelyezzük a kapszulatartóba, lecsukjuk a fedelét vagy visszaillesztjük a kart (készüléktől függően). A kávé szimbólummal ellátott kapcsoló elfordításával, illetve megnyomásával indul el a kávéfőzés. Amint elkészül a kívánt mennyiség, lekapcsolhatjuk a gépet és már ihatjuk is az ízletes olasz espresso kávénkat.


Általános tudnivalók

Ki kell kapcsolni a készüléket éjszakára?

Nem szükséges a gép kikapcsolása éjszakára. A Lavazza kávégépek a bekapcsolás után készenléti állapotra váltanak, így az átlagos áramfogyasztásuk alacsony marad.

Milyen vizet használjunk?

Csapvizet érdemes használni, hiszen az ásványvíz magas ásványi anyag tartalma miatt a gépek hamarabb vízkövesednek.

Hogyan tisztítsuk a gépet?

A víztartály és a kapszulatartó tiszítása rendkívül egyszerű: csak vegye ki a helyéről és tartsa forró víz alá. Ne tegye a tartályt vagy a kapszulatartót mosogatógépbe. A tisztítást hetente egyszer érdemes elvégezni a lerakódások elkerülése végett. A gép vízkőtelenítését nem tanácsos otthon elvégezni, bízza ezt képzett technikusainkra. Ne használjunk dörzsölőt, alkoholt vagy ecetet a gép tisztítására.

Miért fontos a vízkőtelenítő filter?

A filter védi meg a kávégépet a vízkőtől. A vízkő kialakulása a gép meghibásodásához vezethet.

Milyen filterek vannak? Meddig használható egy filter?

A BWT vízszűrő filter körülbelül 6 hónapig használható cserélés nélkül. Megrendelhető: https://www.coffeetime.hu/BWT-Vizszuro-betet-Best-Save-M-tasak

Kapszula szorult a gépbe. Mi a teendő?

Két eset lehetséges. Lehet, hogy a kapszula nem szorult be a gépbe, csak a kapszulatartó van tele. Ilyenkor a kapszulatartó kiürítésével megoldódik a probléma. Ha ténylegesen kapszula szorult a gépbe, akkor le kell venni a tetőt a gép tetejéről, így a tartály és a motor közül ki lehet venni a beszorult kapszulát. Ennek elvégzését azonban kérjük, bízza szakemberre.

A kávéfőzés nagyon hangos és a kávé lassan jön a gépből.

Valószínűleg vízkőtelenítésre van szükség, ilyenkor fel kell venni a kapcsolatot a szervizünkkel.


Házhozszállítás

A megrendelt termékeket házhoz szállítják, vagy azokat az üzletben kell átvenni?
300 kapszula rendelése esetén a szállítás ingyenes, kevesebb, mint 300 kapszula rendelése esetén, futárszolgálaton keresztül 2289 Ft szállítási költséget számítunk fel.

Mennyi a szállítási idő?
A megrendeléstől számított 2 munkanapon belül házhoz szállítjuk a megrendelt termékeket.

Házhoz szállítást az ország mely területein lehet igényelni?
Az ország egész területén a megrendeléseket futárszolgálaton keresztül teljesítjük.


Szervizháttér, gépek karbantartása

Mennyibe kerül egy általános karbantartás és vízkőtelenítés?
A kettő együtt 5.000 HUF + Áfa, minden Lavazza BLUE és Espresso Point gépre.


Ajándékok / kiegészítők

Milyen ajándékokat kaphatok?
Az ajándékok, akciók menüpontunk alatt található ajándékainkból, akcióinkból választhat.

 

Webáruház készítés